καλός ντετέκτιβ

Όλοι μας μπορεί να χρειαστούμε έναν ντετέκτιβ κάποια στιγμή. Ποια είναι όμως τα χαρακτηριστικά ενός καλού ιδιωτικού ερευνητή και τι πρέπει να προσέξουμε;

1 Αξιοπιστία

Μεταξύ των ιδιοτήτων που πρέπει να διαθέτει ένας ιδιωτικός ερευνητής η ακεραιότητα είναι πολύ σημαντική. Ένας ντετέκτιβ δεν πρέπει ποτέ να παραποιήσει τα αποδεικτικά στοιχεία για να στηρίξει μια θεωρία. Ο λόγος για τον οποίο ζητάτε τη βοήθεια ενός ερευνητή είναι να μάθετε την αλήθεια και ένας ερευνητής που δεν βασίζετε στα γεγονότα δεν μπορεί να σας βοηθήσει να μάθετε την αλήθεια. Για παράδειγμα, αν μισθώσετε έναν αμφίβολο ιδιωτικό ερευνητή για να μάθετε αν ο σύντροφος σας ερωτοτροπεί, θα μπορούσε απλά να κατασκευάσει τα αποδεικτικά στοιχεία για να ταιριάζουν στις υποψίες σας. Και το αποτέλεσμα θα ήταν καταστροφικό για την σχέση σας με τον σύντροφό σας. Ένας αξιόπιστος ερευνητής θα πρέπει να σέβεται την εμπιστευτικότητα των υποθέσεων των πελατών του. Έτσι, πριν προσλάβετε ένα, ρωτήστε για λεπτομέρειες σχετικά με τους προηγούμενους πελάτες του. Από την απάντηση μπορείτε να κάνετε μια πρώτη εκτίμηση στο πώς χειρίζεται εμπιστευτικές πληροφορίες. Πράγματι, πώς θα μπορούσατε να εμπιστευτείτε έναν ερευνητή που αποκαλύπτει τα ονόματα και τις υποθέσεις των προηγούμενων πελατών του;

2 Επιμονή

Το να είσαι ντετέκτιβ δεν είναι ένα απλή δουλειά. Η συγκέντρωση αποδεικτικών στοιχείων, η παρακολούθηση ύποπτων και η συνέντευξη ατόμων απαιτούν μεγάλη επιμονή και υπομονή. Η κατανόηση όλων των δεδομένων που συλλέγονται είναι δύσκολη δουλειά.
Στην πραγματικότητα, η αποφασιστικότητα είναι αυτό που ξεχωρίζει τους επιτυχημένους ιδιωτικούς ερευνητές από τους μέτριους. Ένας ντετέκτιβ που δεν έχει τη θέληση να παρακολουθεί συνεχώς το άτομο που ερευνά μπορεί να χάσει σημαντικά στοιχεία για το τι κάνει το άτομο αυτό.
Από την άλλη πλευρά, ένας επίμονος ερευνητής ο οποίος ξοδεύει πολύ χρόνο για να μελετήσει προσεκτικά τον ύποπτο και να παρακολουθήσει σχολαστικά τις κινήσεις του, θα είναι σε θέση να βρει στοιχεία που μπορεί να οδηγήσουν στην λύση της υπόθεσης. Θα χρησιμοποιήσει πολύ τον προσωπικό του χρόνο για να μετατρέψει τα πολυάριθμα στοιχεία σε μια εμπεριστατωμένη αναφορά.

3 Πάθος

Επιλέξτε έναν ερευνητή που αγαπά αυτό που κάνει. Το πάθος τον παροτρύνει να λύσει τις υποθέσεις που αναλαμβάνει. Ένας παθιασμένος ερευνητής ξυπνάει την νύχτα για να μελετήσει τις λεπτομέρειες μιας υπόθεσης. Το πάθος και η αγάπη του για την δουλειά του τον βοηθά να καταστρώνει έξυπνες στρατηγικές που θα μπορούσαν να λύσουν δύσκολες υποθέσεις.

4 Δημιουργικότητα

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι κανονισμοί και οι περιστάσεις εμποδίζουν ένα ντετέκτιβ να συλλέξει εύκολα τις πληροφορίες που χρειάζεται. Ως εκ τούτου, πρέπει να είναι δημιουργικός για να συγκεντρώσει τα στοιχεία εκείνα που είναι απαραίτητα για την επίλυση της υπόθεσης. Για παράδειγμα, εάν πρέπει να παρακολουθήσει τις κινήσεις ενός ύποπτου, θα πρέπει να σκεφτεί τρόπο να μην γίνει αντιληπτός. Εάν πρέπει να πάρει συνέντευξη από κάποιον θα πρέπει να διατυπώσει τέτοιες δημιουργικές ερωτήσεις που θα οδηγήσουν στην αλήθεια χωρίς όμως να αποκαλύπτουν τον ρόλο του ως ντετέκτιβ. Θα πρέπει να είναι συνεχώς ενήμερος για παράδειγμα ώστε να μπορεί να είναι αποτελεσματικός στον εντοπισμό κινητού τηλεφώνου.

5 Φιλικότητα

Το να είναι ένας ντετέκτιβ κοινωνικό άτομο τον επιτρέπει να καμουφλάρει την ιδιότητα του ως ερευνητή και να εμφανίζεται ως ακίνδυνο άτομο σε ύποπτους. Με το να είναι φιλικός, μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του ατόμου που ερευνά και να μάθει μυστικά του. Ευκολότερα μιλάει με πληροφοριοδότες και κερδίζει την εμπιστοσύνη τους. Το αποτέλεσμα είναι να συλλέξει πληροφορίες χωρίς υποψία.
Η ανακάλυψη της αλήθειας για ανθρώπους γύρω μας μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση αν το κάνουμε μόνοι μας. Γι αυτό η πρόσληψη ενός ιδιωτικού ερευνητή μπορεί να βοηθήσει πολύ. Ωστόσο, θυμηθείτε να επιλέξετε έναν ιδιωτικό ερευνητή, ο οποίος διαθέτει αυτά τα παραπάνω γνωρίσματα.