γυναικεία απιστία

Έρευνες που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα υποστηρίζουν ότι η αναλογία των γυναικών που απατούν τους συντρόφους τους φθάνει το 45% και των αντρών το 50%.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες έρευνες πολύ μικρό ποσοστό των ανδρών πιστεύουν ότι η γυναικά τους τους απατάει. Ένα μεγάλο ποσοστό όμως θεωρούν ότι η απιστία έιναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια σχέση ή σε έναν γάμο.

Συνήθως η απόφαση των γυναικών να απατήσουν τον σύζυγο τους ή τον σύντροφο τους είναι μελετημένη και αποτέλεσμα μακροχρόνιας σκέψης. Η γυναικεία απιστία περνά από διάφορα στάδια μέχρι να ολοκληρωθεί. Κατά την διάρκεια αυτών των σταδίων υπάρχουν αρκετά σημάδια.

Ποια σημάδια να προσέξω;

Για να μπορέσει ο σύζυγος/σύντροφος να καταλάβει μια πιθανή απιστία της γυναίκας/συντρόφου θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα ακόλουθα σημάδια:


1. Περιποιείται ιδιαίτερα τον εαυτό της. Ίσως το πιο κλασικό σημάδι απιστίας.
Αν ξεκίνησε δίαιτα, αν άλλαξε τα μαλλιά της, αν έχει νέο μακιγιάζ και ολοκαίνουρια ρούχα είναι μερικά από τα στοιχεία που πρέπει να προβληματίσουν.

2. Αποφεύγει το σεξ μαζί σου, όχι γιατί ίσως να μην την ικανοποιείς σεξουαλικά αλλά γιατί δεν σε αγαπά πια. Συμβαίνει αυτό γιατί οι γυναίκες λειτουργούν περισσότερο με το συναίσθημα.

3. Δεν θυμώνει πια μαζί σου ούτε γκρινιάζει. Παλιά θύμωνε πολύ πιο εύκολα, ειδικά όταν έβγαινες με τους φίλους σου για να παρακολουθήσετε ποδόσφαιρο.

4. Σε κρατάει σε απόσταση ασφαλείας από το κινητό της.
Παίρνει το κινητό μαζί της για να πάει στο μπάνιο της καφετέριας ή ακόμη χειρότερα, όταν κάνει μπάνιο στο σπίτι; Το έχει μονίμως στο αθόρυβο, και το κλείνει τα βράδια. Μήπως εντελώς ξαφνικά αποφάσισε ότι χρειάζεται ένα δεύτερο κινητό το οποίο για ένα περίεργο λόγο έχει συνεχώς κλειστό.

5. Μήπως η στάση και η συμπεριφορά της απέναντι σου έχει αλλάξει χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο; Της μιλάς και είναι αφηρημένη και γενικά την βλέπεις ότι είναι αλλού.

6. Μήπως ξαφνικά άρχισε να αργεί στο γραφείο/δουλειά; Μήπως περνά όσο το δυνατό λιγότερο χρόνο στο σπίτι; H πιο συνήθης δικαιολογία για την απιστία είναι η ξαφνικά αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις.

7. Την πιάνεις αρκετές φορές να σου λέει ψέματα και να πέφτει σε αντιφάσεις, όπως του τύπου ξέρεις ήμουν στο κομμωτήριο και δοκίμαζα καινούργιες βαφές.

8. Θέλει να ξέρει ακριβώς το πρόγραμμά σου.
Η στάση της αυτή υποκινείται όχι από αγνό ενδιαφέρον για σένα, αλλά από αγνό ενδιαφέρον για να καλύψει τα νώτα της.

9. Μια νέα φίλη εμφανίζεται από το πουθενά. Πρόκειται την φανταστική αυτή φίλη, που κάθε άπιστη γυναίκα κάνει μαζί της παρέα και χρησιμοποίει ως άλλοθι. Οι πραγματικά αθώες γυναίκες που έχουν καθαρή τη συνείδησή τους δεν έχουν κανένα λόγο να μη θέλουν να σε συστήσουν στις φίλες τους, είτε αυτές είναι νέες, είτε παλιές.

10. Έχει σταματήσει να σου λέει ότι σε αγαπά και πόσο γοητευτικός είσαι ή γενικά να σου κάνει τα κομπλιμέντα που συνήθιζε.

11. Αποστασιοποιείται από τους δικούς σου.
Ξαφνικά δεν θέλει και τόσο να μιλάει με την αδερφή σου, να επισκέπτεστε τους γονείς σου και να έρχονται σπίτι οι κολλητοί σου.